confusion, confusion, confusion

Det är märkligt. Att man inte går och lägger sig även fast man vet hur jobbigt det kommer bli när man skall upp sen. Ungefär 7 ska jag upp, för 8 ska vi vara på Nordichallen, frukost får vi där. Ända sitter jag här nu, och inte sover. Det känns lite som att det är söndag, eller ja, skola imorgon, och att jag bara inte kan sova. Fast det är ju jobb imorgon, vilket betyder lön, som senare skall spenderas på en Häst-väska i alla fall, kanske någon skiva... Fast förhoppningsvis sätter jag in och sparar.
"Förhoppningsvis" - fan vad tragiskt egentligen. Vad skall jag spara till då? Kan i och för sig vara bra att ha lite liggandes, men det låter så.. jag vet inte, tråkigt. Har jag slitit (...) ihop pengar borde jag slösa dem. Rent tekniskt. Vem vet, kanske gör jag det också. Förmodligen.

det kanske verkar konstigt att vi tappat andan

Idag är det två år och en dag sen jag träffade Malin första gången. Igår sade hon på msn att hon är i s-vall nu (hennes mamma skall på ikea, de har nog inget sånt i umeå), och om jag hade vägarna förbi kunde vi ju träffas över en kopp kaffe eller så. Jag dricker i och för sig inte kaffe, men jag hade tänkt ta en buss till stan ändå.
Tänkte även försöka hitta present till käre bror, som kommer hem ikväll och fyller år imorgon. Får se ifall det finns något eller ej.
2006-10-28

ingen rubrik

Jag sitter här och har så jävla ont att jag tror jag ska kräkas, eller kanske svimma. Jag har aldrig svimmat, så jag vet inte hur det känns innan liksom. Så man vet aldrig. Jag sitter även och hoppas att det inte beror på kommande mens, för det skulle sitta så illa med tanke på att jag faktiskt ska jobba fredag-söndag. Då får det hellre vara blindtarmen eller dylikt eftersom mensvärk suger.
SVT Play är en väldigt behändig sak, för övrigt. Har ikväll kikat på Hypex2, Videokväll hos Luuk och så nu senast Dom kallar oss artister. Yes box.

se dig för lillebror, här kommer lyckan

Än så länge består denna dagen av
1. sova länge
 2. dra sig längre
3. ingen frukost
4. lugna, fina Håkan-låtar.

dreaming 9 to 5, no education

skator adam matfors  foto grenar 
Var ute och promenerade/fotade med herr Silén lite, igår alltså. Återigen, har du koll på min bilddagbok har du redan sett bilderna + några fler.

so you know



Vissa saker den mannen gör med gitarrer ibland får mig att tvivla på om misshandel verkligen är olagligt. Och fundera på varför våld är vackert. Ungefär. Sedan behöver jag sova.

mickey mouse has grown up a cow

Att få bort min skrämmande utväxt känns mest nödigt för tillfället. Grattis farfar idag också!

 

i'm sitting here wishing the day was done

Höstlov. Äntligen, får man väl ändå säga, och jag sov alldeles för länge idag.
     Mamma är i Umeå över helgen, med jobbet, och jag är ensam hemma. Eftersom jag inte hört nåt om något att göra ikväll från någon antar jag att jag blir sittandes hemma, kanske kikar på Band of Brothers, Ally McBeal eller gammal hederlig tv. Eftersom maman köpt hem Vasa-troca åt mig (2 st, till och med) klarar jag mig nog fint. En godispåse också. 
     Jag insåg just att jag inte ätit nån riktig mat idag, förutom frukost (..klart diskutabelt epitet) hos farmor och farfar vid halvfyra-tiden. Bör nog göra något åt det, steka en quornfilé eller två, möjligtvis. Fast jag har varit sugen på våfflor i flera dagar nu, så det kanske vore nåt.
     Jag har inget liv.

you're a bum, you're a punk

Glad FN-dag (den är ju kalenderutmärkt, så man kan nog säga glad fn-dag). Jag hann inte riktigt med mig imorse, vilket ledde till att jag missade den första "föreläsningen" klassen skulle på. Vilket var helt ok ändå, vi var 7 personer närvarande. Andra aktiviteten (i brist på bättre ordförråd just nu) var en film, typ "Ung i krig" eller liknande. Den var rätt intressant, men jag blir alltid så deprimerad när jag ser sådant. Den handlade typ om Palestina/Israel/palestinier/israeler/bosättare, ungefär.
Tredje och sista var en kvinna som talade om Amnesty, också intressant.

Nu sitter jag bara på skolan, skall snart med bussen till Matfors så ska Millan bjuda mig på pizza (på Spice, självfallet).

Jag var uppe från 06.42 i onsdags till typ tiotiden igårkväll. Kände mig väldigt produktiv, sedan hyperaktiv, för att senare övergå i total trötthet. Herregud. Nu är det höstlov.

tiden går fort

när man vet vad man håller på med.

il mio cuore va

å vatten löv JÄTTESERIÖS verkligen
Igår blåste det och sådär. Jag var ut en sväng med Emma + kameror.

pale as the morning, clear as the evening

Göra klart kultur- & stilhistoria-arbetet, inte ha matte, kolla upp vad som krävs.. eller, kolla vad som finns där matte b inte krävs i läsa-vidare-väg, plugga lite till engelskprovet, göra klart naturfotouppgiften... Inte så mycket mer. Leva, också kanske. Det här är ju värdelöst.

men man ser skiten med

Vet att det var något jag tänkte att jag kunde blogga om förut, men nu har det försvunnit efter någon timme av slötittande på youtube, i brist på annat vettigt att fördriva tiden med.
Jag borde försöka skaffa lite.. självdiciplin eller nåt i den stilen. I"morse" vaknade jag t.ex. vid nästan elva, men blev kvar i sängen till halv två bara för att. Så går det när man lyssnar på musik i hörlurar. Jag vet att jag borde göra saker, och jag vet att vissa saker borde jag inte göra/göra mindre, men jag är så dålig att bestämma över mig själv ibland så det blir som det blir.
Veckorna går så jävla snabbt nu, också. Har väldigt mycket skolarbete jag borde ta tag i, men jag gör det bara inte. Som att jag av gammal vana tror att bara för att jag kan stressa ihop nåt kvällen/kvällarna innan, så blir det bra. Förmodligen skulle det bli bättre om jag tog vara på tiden vi haft på oss, till Kultur- & stilhistoria-projektet for instance. Men eftersom jag (för det mesta) skjuter upp sådant till sista sekunden i vanliga fall så kan jag säkert lika gärna göra det nu också. Och bara blogga om hur dålig jag är som inte gör det jag ska. Sluten cirkel, liksom.
Igår kväll var jag ohälsosamt sugen på Marabouchoklad, mintkrokant. Så jag tog en kvällspromenad till Statoil (tacka vet jag "öppet till 24 - ALLA DAGAR året om!") i mörkret, med musik i öronen. Det var ganska uppfriskande, borde försöka göra det till en vana. Att gå, alltså. Inte att köpa choklad, det borde jag aldrig göra.

Sjukt skönt att Matforsveckan är slut om ungefär en timma också, känner jag nu.

det är fräckt att youtube-blogga

(Lite dåligt ljud, men höj då.)


Spårvagnarna kör ikapp nedför Drottninggatan
Gubben i sin silverfrack tänder morgonbrasan
Du och jag är samma sort, fast jag är lång och du är kort
Det stod i morgontidningen - upp med ögat, Anneli!

take my hand and follow

Det är konstigt, eller kanske inte - jag vet inte. Är det?
Att man har bott på ett ställe i över två år och ändå känns det inte som "hemma". Det är mer som en lånad lägenhet man bara råkar bo i varannan vecka. Mitt rum är i och för sig mitt rum, men resten känns bara som.. ett ställe.
När jag tänkte på det förut kom jag på mer saker, men det var i huvudet, inte i ord. Så det får räcka såhär.

not wishing to hide but you just can't see me

Millan ringde mig vid tolvtiden och bjöd mig till thaimat från Matfors egen thaivagn, uppskattades helt klart. Tog en promenad och mötte henne, beställde och fick maten, gick till mammas jobb och åt i lunchrummet där. Vi hade inte så mycket att hitta på efter det, så vi gick på Ica. Millan köpte festis och jag fick en Strong (lakrits), generöst!
Sen kom jag på att det var längesedan man träffade Adam sist, så då kunde vi ju lika gärna kolla ifall han var kvar på skolan. Sagt och gjort, fast vi fick vänta utomhus eftersom obehöriga äga ej tillträde i Matfors/Sköle skolor (egentligen inte ens på området, vilket vi inte såg förrän vi gick därifrån. Helt rebelliskt av oss). Pratade lite utanför, insåg att vi ändå skulle åt samma håll, så vi vandrade vidare över gamla bron, förbi Vivo/Tempo/Handlar'n för att till slut stanna på gångvägen och bara prata. Om allt från månlandning, fördomar, (o)jämställdhet, reaktioner när nåt hemskt händer, till skola i sörsta allmänhet. Tänkte knappt på att tiden gick, innan man visste ordet av var den typ fyra - skilda vägar, Millan och jag gick hem hit och kollade på Peter Pan. Eftersom det till och med var Disney dvd specialutgåva blev det lite bonusmaterial också.
Farmor var även barnvakt åt Tim samtidigt, så när pappa kommit hem och farmor skulle åka fick Millan snylta skjuts där. Så nu sitter jag här ensam och kollar runt, bara. Vi ska tydligen beställa pizza, fast efter friterade jätteräkor och ris till frukost/lunch känns det bättre med kycklingrulle.

Tips: Besöker ni (någon utomstående) någonsin Matfors - ät vafan som helst från Restaurang/pizzeria Spice. Eller de där räkorna från Wandee's Thai ta med (bara försvenskningen.. underbart). Det är ett litet stycke himmel.

why should i be lonesome?

Hoppar man fram ungefär 1 minut i detta klipp får man lite drygt 1½ minut väldigt fina toner.
Jag säger då det.

Det räcker egentligen att man höjer en halv så har man mitt lilla hjärta i en ask, f.ö.

samtidigt som

"jag hade en tillbakablick av framtiden/där jag såg mig själv leva i det förflutna"

Jag tycker deras debutalbum kan komma snart. Samma sak gäller Pats. Och Portrait Painters' ep. Och såklart Hästens andra. Kaiser Chiefs tredje, om 4 dagar. Europasläppet av The Walk, november. BWAH. Det här kommer ruinera mig, till slut.

and you were wrong

dropp en tussar 
solljus lingonris soligt cykeln
Har du någon som helst koll på min bilddagbok har du redan sett dessa bilder, kul för dig.

as i walk alone i wonder

Nu sitter jag här på skolan, utan nånting i magen och fortfarande lite stressig i sinnet från att ha stressat till bussen förut. Sen, väl här, ser jag i någon klasskamrats bilddagbok att.. vi behöver inte vara här. "Dagens" uppgift skall vara klar nästa vecka, och idag är det fototid all day long. VADFAN GÖR JAG HÄR?!? Bristande kommunikation när den är som bäst.

Och igår gick jag upp (det är en lång backe det) till Torkarlsberget för att kika om naturfoto-uppgiften kunde utföras.
...det finns inga djur utomhus nu, och fåglarna är i luften. Långt bort. Eller i nån buske/nåt träd så man inte ser dem. Så det blev mer lite personlig terapi, antar jag. Det var lugnt där och jag lyssnade på musik, fast sen stängde jag av och nöjde mig med fågelkvitter.
På 5årskalaset var det väldigt goda kakor, och bullar. Tårta åt jag dock ingen.

well life would still go on, believe me

Jag sitter och funderar på att bli rödhårig (igen. Förra gången gick jag i åttan).

Mina ögon har svidit och stuckit lite de senaste dagarna. Undrar ifall det är såhär det känns innan hornhinnorna lossnar. Det skulle kanske räknas som giltlig anledning att inte göra någonting under mattelektionerna. Eller att skjuta upp/inte göra de få läxor man har.

Förut betalade jag 1000 kronor till Angelica för min iPod, senare på dagen tog jag ut fem hundra till som jag ger henne imorgon [idag]. Efter den händelsen har jag 22,09 på kontot, typ 39,50 i plånboken. Det känns jättebra.
Fast jag gör i och för sig inte av med pengar längre, känns det som. Jag har blivit så jävla snål, tror jag. Isåfall beställer jag skivor, resten snyltar jag mest på andra.

Jag har beslutsångest och tidigare idag [igår] blev det God Only Knows igen, det här är ju bara sjukt. Lite trötthet lider jag också av. Och, som sagt, ont i ögonen. Hjärnan.

do you ever really try?

Nu åker jag på 5årskalas, tjingeling.

blöh

the strawberry girl

Jag passar på att lyssna på 2 h postpunk från P3 Pop innan det försvinner ur 30-dagarsarkivet.
Upplysningsvis.
höst

this is where all my dreams never ache

Okej, borde sova även fast jag inte börjar förrän 12.
Men jag fastnar så lätt för perfektion på tub (ha-ha-ha).

tangled up in barbed wire love

Jag borde lägga mig, jag borde sova.
Min iPod har nu 7,91 GB ljud inlagt i sig, orkar inte fundera ut mer att lägga in.
Istället sitter jag och gluttar på ett nära 20 min långt Stiff Little Fingers-klipp jag haft på datorn sen urminnes tider, känns det som i alla fall. Det är fint. "Live Belfast '80" står det, vilket det säkert också är. Gotta Gettaway, Johnny Was, Alternative Ulster och så en väldigt kaotisk Suspect Device. SLF känns underskattade. Jake Burns är(/var) tämligen söt, bör tilläggas.
Över & ut.

i saw you standing on the corner

angelica   peek-a-boo
Jag har nog inget att egentligen skriva för tillfället. Ska tillbaka till lägenheten snart(?), måste diska och plocka ihop mina saker, säga hejdå till Mirran typ. Haha. Sedan tycker mina vänner att jag ska joina klanen uppe hos Anton runt halv åtta-åtta, kanske, vilket jag nog med största säkerhet också kommer göra. 

Jag fick av någon outgrundlig anledning för mig att det var söndag idag, men det är det ju inte.

Beställde nyss skivor; BD, Kaiser Chiefs-ep och Almedal. Mest bara för att jag fick 100:- presentkort på Ginza via sms av Stefan, det var hyggligt.

i'm 17 and tired of life

...får sån lust att lyssna på Bandstarter med Brainpool nu när jag väl fyllt liksom, bara för att. 
Fick ett stycke iPod Touch, 1500:- (som flajpoden skall betalas för på måndag), 3 skivor jag valt själv, typ klänning jag valt själv, Union Jack-kudde, lite After Eight + annan choklad. Sen var det nog inte så mycket mer! Jag är nöjd och glad.
Dock är det några uppvaktningar kvar, så det blev oväntat få fikagäster idag nästan. Både Millan och Amanda kom direkt efter sin thaimat i Matfors, senare framåt kvällningen kom även Emma med sin mor. Så det blev inte bara släktningar (inte för att det är nåt fel på sådana) i alla fall.

Jag känner mig jätteintressant som bloggar om det jag gör, verkligen. Jag antar att jag efter min relativt datorlösa vecka glömt hur man gör. Skriver intressant, alltså. Kanske har jag aldrig vetat.

(it's really not cheating)

Idag! Äntligen! Nu är jag inte 16 längre, för nu är jag 17. Eller egentligen är jag väl inte det förrän typ kvart i tre i eftermiddag eller när det nu är. Petitesser.
Grattis-sms av: Millan (00:00), faderskapet (00:02), Emma, Irma, mormor och Elin. Kalas.
   Jag hörde även God Only Knows till ett namnlöst ansikte innan jag skulle somna igår, vilket kändes lite alarmerande om jag ska vara ärlig. I huvudet, alltså.
   Idag har jag bara fotolektion, fredagsfika blir det då. Sen skall jag hem till Sörfors och ha mottagning. Haha.

   Sms-update: Marlene, Olivia, faster Anna, maman, Anton, Oskar, Amanda och så Elvira. Käre bror slog på stort och ringde (rang?) till och med.

and we wanna get loaded

När jag sover går jag ner ca 2 kg. Sen på kvällen har jag gått upp 2 kg igen.
Igår köpte jag godis för första gången på länge (jag har snyltat på andra rätt länge nu), på Hydro. Det var dåligt, eftersom godiset går på 4,90:-/hg. Då får man onödigt mycket godis för skamligt lite pengar. Jag säger då det.
Illa.

oh so the story went

Lite illamående, det kan lika gärna vara fantomkänslor.
Törstig är jag, lite. Inte så hungrig.

Funderar på att droppa matte b. Jag klarar inte av att rycka upp mig och låtsas förstå nånting. Eller, jag kan säkert om jag försöker. Men det går x) för snabbt och y) är alldeles för invecklat. Kan klämma in ett z också, jag har nämligen redan hunnit hamna för långt bak, no way att jag hinner komma ikapp och samtidigt FÖRSTÅ vad det är jag håller på med.
Riten och jag pratade med syon förut, borde gå i alla fall. Får göra lite research när jag är tillbaka hemma i Matfors (</3).


Njä. Nu skall jag nog ta mina belongings och vandra bortöver.

we are constant in motion

Jag fick (nästan) brottas lite med Mirran imorse för att få i henne astmamedicin. Vad hände, igår gick det jättebra ju?
Angelica et moi handlade även igår, på ICA, för.. 440:- tror jag nog det var, för hela veckan alltså. Gjorde veggie-tacos typ halv åtta. Ikväll tror jag vi ska göra quornfiléer, till det potatissallad.
Matblogg?! Nu tror jag väl.
Musik musik musik... jag vill fylla år/jag vill få iPod. Stort behov.

alienation är nåt vi båda känt

Jag har ont mellan hakan och underläppen. Vad kallas det stället, egentligen? Jaja, i vilket fall så är det med största sannolikhet en finne som tänker bryta ut. Jag har även lite ont i huvudet, eller om det är ögonen, orkar inte känna efter. Med tanke på förra nattens 2½ timmarssömn så är det antagligen inte så konstigt. Det lilla tomrummet som råkar vara bihålor smärtar också, på sitt sätt. En förkylning är antagligen på ingång, ej okej.


Från och med... från lördag till lördag skall jag och en kusin vara lägenhets/kattvakt åt våra fäders moster som åker utomlands. Mirran är innekatt, har astma, ska ha kattmat, medicin och vill gärna få sin kattlåda bytt. Det lämnar jag gärna till Angelica, så kan jag brottas för att få i henne (katten) astmatabletter. Skämt åsido (antar jag, jag är så jävla trött nu så jag reflekterar knappast över vad jag skriver), det ska nog gå bra.
Slipper åka ca två mil buss först till, sedan från, skolan en vecka - bara det liksom. Blir med stor säkerhet vegitarisk mat också eftersom Angelica inte äter kött, onödigt/jobbigt att laga dubbla uppsättningar. Ju mindre disk desto bättre.
Det blir väl samma packning som vanliga veckobyten, plus duschgrejor och underkläder då. Och en himla massa cd's och säkerligen nån dvd.
Litet miljöombyte, helt enkelt. Kanske är det precis vad jag behöver.
* Aktiverade mitt CSN-kort förut. Jag hade inte vunnit 8200 paket nudlar...
* Satt vid skoldator (dvs finfin iMac) från 11.30 - 16-30. Stackars ögon, datanacke, rygg. Frekvent sockerdricka i foten.
* Hade helt OK utsikt under lunchen vilket är väldigt sällsynt när man befinner sig på Hedbergska, så jag klagade inte. Bara på det faktum att det serverades fiskpinnar. På en fredag.
* Läste att Samtidigt som spelar in/ska spela in debutalbum, mycket bra.
* Smakade för första gången i mitt liv Trocadero Karameller. Himlen öppnade sig, änglar sjöng flerstämmigt. Livet fick en ny mening.
* Åt tacos, drack Trocadero, såg Doobidoo, åt köpt (väldigt kladdig) kladdkaka (väldigt god).
* Pillade i Photoshop. Fan vad jag är tråkig.
pf   lägdan

det finns alltid nåt som dödar oss

SATAN!!!!!! jag fick just världens sendrag ( ? ) i vänster skinka?! AJ SOM FAN

your head will collapse but there's nothing in it

Inatt innan jag skulle lägga mig surrade det väldigt märkligt inuti mitt huvud, tyckte jag. Sen slog jag av datorn, och insåg vad tyst det blev. Tills jag märkte att det nog var ösregnet utanför mitt fönster sagda surrande kom från. Fast det kan ha varit mitt huvud också. Kanske en kombination.
   Förut idag innan jag skulle kliva in i duschen pep det väldigt märkligt, det kan också ha varit inuti mitt huvud. Inte som ett tinituspipande, mer... jag vet inte. Som ur telefonluren när signalerna går, ungefär.
   Jag missade bussen lite idag, för ovanlighetens skull. Egentligen borde jag skärpa mig men jag orkar bara inte, och dessutom får man jobba från anyplace under lektionerna i kultur- och stilhistoria. Det i sin tur betyder att jag inte behöver åka in till skolan förrän vid ett-tiden, så jag kanske borde passa på att göra som jag mejlade läraren att jag skulle göra; jobba hemifrån. (Det låter så vuxet. Det är det inte.) Fast först av allt borde jag säkert försöka få i mig nåt ätbart, men det finns typ.. vitt bröd och prickigkorv vilket i och för sig är ganska gott ibland, men jag blir lite illamående vid tanken på det. Fruktsoppa finns det, det är lättsmält och inte alls särskilt ansträngande att fylla upp i ett glas och bara sänka.
   Inatt lyssnade jag på Portrait Painters, mycket fint, och läste bloggar. För tillfället lyssnar jag på Pixies, och klickar runt på myspace. Också rätt fint. Pixies alltså, myspace är ganska fult. Jag tror bestämt pappa spelar Dag Vag ute i vardags/tv-rummet.
   Äta, just ja.

i only wrote this inlägg for you

Min kusin Angelica och hennes kompis Frida gör väldigt fina smycken som de sedan säljer.
Check it out!

designaf.blogg.se

where is my mind?

Åh du vackra underbara masterpiece.
Var nära att klicka hem en Collector's Edition från amazon.com förut, men jag hejdade mig då jag insåg att frakt är ingen billig sak (något jag redan visste om, så det var väl inget jag insåg antar jag - snarare kom ihåg).
För övrigt borde alla (=jag) ha en Edward Norton, i miniatyr så man kunde ha i fickan och ta med överallt. Typ. Helena Bonham Carter skulle jag nog inte klara av att ha i fickan - Harry Potter & the Order of the Phoenix och sånt där - damn you, Bellatrix Lestrange. Etc. Fast Marla Singer är jävligt ok.
Jag är ganska trött också, vilket tyder på att jag förhoppningsvis somnar när jag väl kommer i sängs.

Under tiden jag såg på film hann det även bli oktober, alltså är jag snart... 17. Värdelös ålder i och för sig, men den tionde smäller det.

RSS 2.0