seasons don't fear the reaper

Inte mycket kvar av tvåtusenåtta nu, jag hoppas att nio blir bättre. Fast jag antar att '08 varit bra, bättre än, say, '07 i alla fall. Jag minns inte vad jag gör eller gjort eller inte gjort. Detta förvandlas härmed till en sammanfattning av året i bilder.

Januari:
 nyår asball skola tacos 
Februari:
öh. tim the cure! målade mustasch @ stadshuset 
Mars:
woh! massa galenpanna sportlov på sörfors ronny eriksson @ södra berget 
April:
fotouppgift fjällvecka! disney-marathon sista april-grill 
Maj:
fina vän fotouppgift malinduvan grillning studio, skola väder 
Juni:
nationaldag skräckfilm etc. @ olivia brors student midsommar abborrtjärn </3 peace&love, tors. irma + Flaskan 
Juli:
gatufest, tors. håkan, gatufest HÄSTPOJKEN timo timo timo blixten slog ner millans tatuering storsjöyran: joel alme, florence valentin, hästen marlene, blondie! 
Augusti:
angelica, norrfällsviken brännboll: attmar(l)yran grillat + saw-marathon linköping, norrköping, örebro sörforsrock etc. 
September:
hund @ folkan fotouppgift millan, höst jessica, friluftsdag </3 
Oktober:
kattvakt m. kusin 17 år höst emma adam malin 
November:
jobb, s-valls idrottsmässa maria, frost angelica, fotoprojekt 60-talsmodell åt angelica farbrors 40-årsfest snö osv. kusin, fotoprojekt 
December:
maria, fotoprojekt klassfest minusgrader framtid, fotoprojekt p3 live bästa julklappen blev rödhårig 

Ciao.

i never ment to be so bad to you

Javisst ja. Jag har uppenbarligen jättesvårt att få ur mig orden "god jul" till andra. Och om någon säger god jul till mig hinner jag nästan fundera ifall andra ser hur min blick flackar iväg eller om det bara känns som att den gör det, för min inre syn. Sen klämmer jag fram ett "detsamma" och hoppas att det inte låter lika ihåligt som det känns. Varför vet jag inte. I svagare tillfällen får jag inte ur mig annat än "mm". Eller "tack", på sin höjd.
..Konstigt att det är så mycket lättare att få i sig julmaten, ändå.
Fast just känns den som att den lika gärna kunde komma ut, den med.



Klockan är tio, mina ögon svider, jag skaffade just en Television Personalities-best of och vill ha S2-boxen nu nu nu. Men den kommer nog på måndag. Kanske tisdag.

through all the happiness and sorrow, i guess

i'd do it all again
live for today and not tomorrow, it's still the road that never ends


Supernatural är allt jag egentligen behöver just nu. Och förmodligen lite sömn, men det orkar jag inte med. Tror jag.

Fick sms förut, "Hallelåjah! Visst skulle vi till staden imorgon?:)", detta vet jag ingenting om, har inte hört något från någon. Amanda, jag och Millan, kan jag misstänka att "vi" betyder. Kan i och för sig ha varit felskickat också, jag svarade aldrig.

Jag sover aldrig. Min kropp är nog fel. Mitt huvud är nog ganska fel.

musikanter & racerstjärnor trillade av pinn

Ljusglimt (bland alla redan lysande juldekorationer..) i tillvaron; jag har vann en auktion på tradera och kommer på så vis att få göra av med 375 sek (mental note: skärpning framöver.), sådant är ju alltid trevligt. Handlat julklappar i stan också, med Robin, nu är jag skyldig honom pengar. Jag hoppas på kuvert imorgon.
Träffade även Amanda en snabbis på Bokia, det var en trevlig överraskning. Länge sen sist!
puss mmmhm


Dagens: insåg att "Vi går ut" (Perssons Pack) finns på Spotify. Spotify växer på mig.

you're gonna wake up one morning

När jag kollar runt på vissa bloggar och liknande får jag sådan jävla lust att fly-
tta, hemifrån kanske. För jag vill ha egna, tjusiga möbler och bestämma tapeter/färg/ själv.
Rama in affischer skulle jag göra. Kanske.
Eller så skulle det bara se helt sunkigt ut för då trivs jag.
... Det skulle se ut att lukta inrökt.
Och möblerna skulle vara trevligt knappt-existerande. Madrass på golvet, låg soffa. Runt bord, lågt hängande taklampa, tre stolar. Vinylspelare och fåtölj, golvlampa, i ett hörn. Skivhyllor på nån vägg. Liten tv, helst så man missar den. Bokhyllan i teak som jag tjingat i Långskog, den är lagom storlek varken stor eller liten.
Dator vill jag knappt ha. Undangömd i en skrubb, kanske.
På toaletten skulle jag ha ljus, som nu, och en glödlampa utan lampskärm.
... Helst skulle allt vara gråskalesvartvitt, som i stumfilmer.

Det finns en lägenhet i stan, som från början bara var en källarlokal faktiskt, som en släkting äger men hyr ut för tillfället. Den vill jag ha. Den skulle jag vilja ha. Fast jag vill inte vara kvar i S-vall hur länge som helst, heller.

Fast jag vet inte var jag vill vara. Inte hur länge, inte med vem, inte vilken stad, inte när.
Inte nu.
Inte alls.
Helst vill jag stänga & låsa in mig och slippa alla/allt\mig själv ett tag.
Eller länge. Vid sådana här tillfällen.



I am tired, i am weary, i could sleep for a thousand years .
A thousand dreams that would awake me. Different colors, made of tears

all fiRED up

(hähä)
Från och med idag är jag rödhårig (som alla andra). Hur länge det håller i sig återstår att se. Kanske saknar jag livet som blondin jättemycket, eller så vet jag inte. Ja. Och så är det julafton om två dagar, det är lite. Jag hade mer julstämning för någon vecka sedan än jag har nu. Spännande.
hallå, hej

mode/reklam-projekt: resultat

angelica anna & jonas maria angelica angelica sanne mamma Printat ur bildspelet, gillar att keynote inte kan stava till framtid.

and boys don't cry

ÄNTLIGEN är mode/reklam-foto-projektet redovisat, och därmed över. Överdrivet skönt att ha det avklarat, och jag är nöjd. Kul att se alla andras resultat också, började klockan 10 igår, lunch 11.30-12.30, fortsättning redovisningar till klockan tre. 23 stycken allt som allt.
Idag skall vi bara baka pepparkakor. I ett klassrum. Malte skulle "ta med en liten ugn". Givande.

6 dagar till julafton. Jag önskar mig presentkort på ginza, kanske Åhléns och/eller H&M. iPod-högtalare skulle inte sitta helt fel, men det är knappast prio ett eftersom jag gärna vill ha andra saker också.

i'm losing distance

i can't play along no more
i'm losing distance


all those anti-intellectual speeches

Idag var det ungefär -12° ute, inte ett moln på himlen, och helt vindstilla. Till och med soligt och blå himmel, även om Sörfors ligger för lågt för solstrålar - så där var det alltså skugga och blå himmel.
Men, i vilket fall som helst plåtade jag kusinen Angelica till mode/reklamprojektet jag har i skolan. Framtid var temat, och det blev bra, med tanke på ickemängden kläder och mängden minusgrader som betydde att det blev en kort med intensiv liten photoshoot, i(/på?) gungställningen och på farfarns baklastarn.
Nu sitter jag här vid min dator i Matfors, dör med Photoshop (och Parker Lewis) eftersom projektet skall vara klart på onsdag. Accessoarbilden är nu den som återstår, och ännu lite mer ps:ande, och att slänga ihop ett bildspel i keynote. Lär göra sistnämnda på tisdag innan jag åker hem.
Fan.
Jag tappar lusten här, man kan inte sitta hur länge som helst innan det blir tråkigt att redigera bilder.
framtid

sometimes, i walk sideways

 Tolvbussen till stan och skolan, sitta med photoshop till nästan tre, då jag tog bussen hem. Det är Maria på bilden, 80-tal, till mode/reklamprojektet i foto. Shoegazeposen. Fast jag skall nog inte använda just den, för jag irriterar mig på att ena ärmen är längre än den andra.

oh, lord! forgive me them saturday nights

angelica maria jag natalie fotograf: jag lotta helin riten vi va Samma som på bilddagboken, ja. sammanfattningsvis

he says he's a beautician

Äntligen något som känns bra; plåtade Maria à la 80-tal, och Sanne à la Bowie (Aladdin Sanne HEHE), och båda två blev bra. Känns det som, i alla fall, och bilderna ser helt okej ut. Woooh.



Imorgon kväll kalasar jag med några lirare i klassen. Ikväll vet jag inte vad jag gör, förmodligen fastnar jag framför tvn med mammas knäck. Vilket inte känns helt fel.

well you know, we all wanna change the world

Jag antar att någonting är lite felande när man "råkar" stanna i sängen till tjugo över tre, istället för att kliva upp runt sju när man egentligen skall in till stan och skolan. Isåfall felade jag igår. Till mitt försvar kan jag säga att.. det är skönt att sova.
Nu sitter i skolan och ska redigera några bilder, för att sedan kika in hos frisören. Också ganska skönt.

Det händer inget här. Och så är det december nu. Det vet nog de flesta redan.

but you know it's true, my soul is gone

Jag är nog förvirrad. Utan att reflektera över det hade jag missat ett årtionde/en bild. 30/40-tal har jag fixat, 50/60 lika så. 70/80-tal skall Maria som sagt posera för, framtid = Angelica-kusin. Accessoar och high key (Sanne, studio, fredag morgon). Hallå, 90/nutid?
Sa ju det, förvirrad. Så i helgen målade jag och kusin en bit vägg här hemma klarröd och använde som provisorisk studio, sedan plåtade jag henne i fem olika outfits, sminkningar och frisyrer. Resultatet? Jag tänker klippa ihop bilderna till en, så får hon representera 90-tal/Spice Girls. Där ser man.
   Idag var en lugn dag. Halvelvabussen in till stan, för att sedan gå på date med Åsa (som jag inte träffat sen i augusti/Abborrtjärn kanske) i skolmatsalen. Där serverades pannkakor (från England...) och/eller ris med såna där kalla, tunna kött...bitar till. Jösses. Jag kommer verkligen inte på vad det heter.
H&M, Åhléns, tillbaka till skolan. Eftersom jag nu (äntligen!) hoppat av matten var jag fri till tjugo över ett då kultur- & stilhistorian började. Under den satt jag och Angelica och gluttade på Never Mind the Buzzcocks på tuben, istället för att leta religiös symbolik inom renässanskonst vs. något liknande i dagens bildsamhälle (behöver inte vara just religiöst). Lite smålustigt att Svanthe, en av fotolärarna, kom och satte fram en skål chips framför oss. Han kände nog på sig att det var precis vad vi saknade & behövde.
   När jag kom hem vid fyratiden soffade jag framför tvn. Top Model 8, How I Met Your Mother, lite Las Vegas, 2½ Men, Vänner... Typisk måndagseftermiddag, involverade även två apelsiner. Sedan gjorde jag en matsedel för veckan, och mamma middag för dagen.
Även fått en Traderabetalning ur vägen, känns fint. "Storlek: 50x70cm. Aldrig använd/uppsatt, toppskick." Mmmmmmm.
bcq

RSS 2.0