i am jack's complete lack of surprise

tidsfördriv

"det är ju inte så svårt att låta mognare

än caligula-skivan kanske, i o för sig."

Det är helt klart såna här saker som gör mig lycklig!

..det är & förblir förresten sveriges snyggaste band. Bästa.

Jag börjar känna sjukliga cravings. Den Bra Skivan. Come to meeee. Haha-ha.

they made me do it

Jag försummar denna blogg genom att skriva semi-onödiga inlägg, gärna när jag är för trött.
Jag försummar min välbehövda sömn, gärna när jag fastnar framför den dumma datorskärmen.

På onsdag eller kanske torsdag skall jag införskaffa nya skor med min kära moder, ett par som jag föreslog själv. Bl.a för att de är nedsatta från 750:- till typ trehundranittinie i nåt erbjudande modekakan fått, som Intersport Club-medlem. Typ.
På ÖB förut idag [igår] impulsfrågade jag till mig två dvdfilmer för 99 sek, mamma är snäll. Fight Club (all makt åt Edward Norton, vår befriare!) och Cry-Baby för den skall tydligen vara bra. Kvinnligt/tragiskt nog av mig säger jag ju knappast nej till lite Johnny Depp heller.
woah

SHIT, nej nu borde jag sova. Jag vill beställa skivor.

but i'll be there to make you smile

dagg

isn't it weird, isn't it strange?

Det är kalas när man sover över.
Det är ännu mer kalas att man också missar nästa buss.
Men det som är mest kalas är ändå att det inte går någon buss från Sörfors mellan 10.35 och 14.05. Vilket alltså betyder att jag missar ungefär 3/4 av dagens lektioner, kommer in till skolan till klockan tre ungefär, och bara hinner ha engelska för att sedan åka hem 16.20. Askalas.
Kan även berätta att gårdagens strapatser gav resultat, alltså utöver sova för länge-biten; jag har nämligen inte mindre än tre skavsår på fötterna. Varje lilltå, och så under ena foten. Jättebekvämt!
Last.fm verkar inte fungera för mig heller. Det här blir ju bara bättre och bättre.
Nej, detta går inte. Frukost/lunch/brunch är nog prio#1 för tillfället.

in a world of neon lights

Idag genomled jag alltså en friluftsvandring tillsammans med Jessica, genom elljusspår och diverse skogsstigar i 7 kilometer. Sen skulle vi gå ner från Södra berget också, de kurvorna är fan sinnessjuka.
Mina fötter är demolerade, ungefär, men jag är jävligt glad att jag lånade ordentliga skor av mamma imorse istället för att gå i låtsas-converse. Mamma hämtar f.ö strax upp mig här på skolan, så åker vi till mormor och morfar för att fika. Adjö.

även om livet är förjävligt, ibland


Ja, alltså.. förlåt. Men det kan vara bland det finaste jag vet.

i will look in everyone, (for you)

Inatt sov jag en och en halv ungefärlig timma. Det känns inte så jävla kanon.
(Imorgon måste jag upp på Södra för att genomföra en friluftsvandring? Känns ännu mindre kanon.)

Natten innan dess hade jag en ganska fin dröm, fast det var mindre fint när jag vaknade och besviket insåg att det som sagt var bara varit en dröm.
Drömmen i någorlunda kortfattad version; Hästpojken spelade i S-vall, dagen efter skulle jag bussa till Irma i Piteå för att bl.a se Hästen igen. Efter S-vallsspelningen köpte jag merchandise och fick lite autografer etc., sen frågade jag ifall jag inte kunde få åka med dem, i deras turnébuss, istället för ful Norrlandsbuss? (Jag kunde t.o.m betala om de ville det!)
Och, jo, det kunde jag väl få.
Sedan åkte jag alltså turnébuss, sen vaknade jag och dog lite inombords.

don't turn away - please, don't turn away

Tur att man har en pappa som är världens datahacker.
..kanske inte, men han fixade i alla fall så att musen funkar, tack & bock. 
Ska nog värma nån pizza snart, Carina och gubben är på hockey och det ligger tydligen i frysen.

snygga

with a heart full of napalm

Det är helt sanslöst, alltså.
(Som vi ju alla vet är allt användande av ordet "sanslöst" ett klart tecken på att något inte är riktigt som det ska.)
Min datormus har lagt av? Batteriet funkar och så, den lyser under som den ska. Den har snarare fastnat i vinkelvolten (..vilket jag inte är helt säker på om det ens är ett uttryck, men mamma använde det så pass mycket när bror & jag var små så det duger nu). Dåligt, så jävla dåligt.
Så jag gör det ändå rätt bra som fått igång iTunes, internet och t.o.m klarar av att blogga. Fast jag känner mig helt klart omotiverat handikappad. Om det finns någon form av motiverat handikapp i samma stil är jag heller inte säker på.
Rent logiskt sett borde jag ta tillfället i akt och bara gå och lägga mig. Som för att fördriva tid har jag redan åstadkommit ett 2½ sidor handskrivet brev, jag vet dock inte om det någon gång skall skickas. Kanske. Den som lever får se.
Nåt annat man förhoppningsvis får se om man lever är slutet på mitt datormusproblem. Kanske inte datormusen själv, den kan ju faktiskt vara död, typ vitala organ som pajat. Eller så dödar jag den själv, i ren frustration. Ciao!

but it's hard for me to live

Nyss satte jag i mig två mycket smakliga minibaguetter med brieost och salami, värmda i vår cp-ugn. Det var Carina som gjort dem, även hon som säger att ugnen är cp, så då är det lungan att jag skriver så om den (den lär ju inte ta illa upp, menar jag). Till det: stort glas Troca-jävla-dero, och jag kommer aldrig förstå hur nåt drickbart kan vara så gott.
Försöker göra en panoramabild av köket också, det blir mest bara lökigt. Synd.
Vad har jag mer gjort idag? 

* Sovit över, inte åkt till skolan (vaknade när det var kanske 40 min kvar av andra ((och sista)) lektionen, dvs samma tid det tar med buss in, så det var lika bra att stanna hemma). 

* Fått 80:- för att jag agerade barnvakt 2 timmar igår, när faderkakan & Carina var på föräldramöte på dagis. (Vi såg på Bolibompa på SVT's hemsida i drygt en timma, sen lekte han lugnt och fint i vardagsrummet. Ingen mat skulle han ha, inget bajs fick jag. Det tackar vi särskilt för!)

* Klickat hem Light Years Away [b-sida till Always On My Mind] med Joel Alme för 20:- (vilket det var väldigt värt) och jag är redan väldigt kär kär kär. Måste nästan beställa singeln, när nu det går, känner jag.
Jävla göteborgare.

men vi dör ju alla, inuti



Med detta ca 1½ år gamla klipp kan man konstatera att Vänta med att tänka (Hästpojken) är ganska fin på engelska, med Family Romance (som innehöll tre 5:edelar av said hästpojk).
(På något sätt känns det lite som att lyssna på den skivan där Imperiet spelar några av sina låtar på engelska - man känner igen det för det är samma gamla låtar, men ändå inte.)
Synd att de inte spelade in något, kan man också konstatera - speciellt om man även kikar på Song 1 & 3. Och att Adam Bolméus är lite utav en gitarrgud, goes without saying, typ.
Mon dieu! ..adjö.

they say blood is thicker than oceans



"We were able to record two children's choirs while we were there; one in South Africa, the other in Mozambique. Watching them sing reminded me why we make music in the first place. They sing with such joy it made me stop and wonder how children with so little could possibly sing about hope. It was chilling. It was changing." (Zac Hanson)

Well, brödernas typ 7:e studioalbum (The Walk) släpps inte förrän om två månader och en dag här i Sverige, men Great Divide råkar vara en mycket bra låt, med väldigt fint budskap, så jag kan lika gärna blogga nu när jag vet hur man får in tubenklipp, haha.

oh, don't try to understand me

Eftersom det är min grupp som har sovmorgon från naturkunskapen denna veckan tänker jag snart lägga mig och sova sova sova ut ordentligt, för en gångs skull.
Kultur- & stilhistorian börjar 10.10 men det är ju så vackert planerat att man inte behöver jobba på plats, d.v.s man kan sitta på kulturmaggis/uppe i foto-datasalen/checka out fotomuséet/jobba hemifrån eller varsomhelst. Vilket även betyder att skoldagen kommer börja 13.30, och sluta 16.20, jag grinar inte.

Jag tror inte att jag någon gång längtat så mycket till min födelsedag förut, i alla fall inte redan i September. 17 känns i och för sig som en ganska onödig ålder, men ändå.
(Man kan ju alltid sjunga med i Vi två, 17 år utan att ljuga, antar jag.)
Men det här är nog första gången jag gjort en seriös (låter väldigt seriöst med fyra punkter, jadå) önskelista också - så det är väl snarare något i den stilen jag längtar efter.
Min bakhuvudsönskelista är rätt övergiven sedan länge, har jag klarat mig ensam tills nu skall jag nog klara mig ensam framöver också. Jag lider inte.

än en gång har det goda segrat



Faderkakan visade för någon dag sedan stolt upp vad han hittat på tuben.

you're forgotten when you're gone

Det är såklart alltid jag som gör fel, även om jag inte ens vet om det eller inser vad jag gjort. För det mesta har jag inte ens gjort något, enligt min egen (och andras) mening.
Så det är jävla kalas.
Frågan är ju om jag ens orkar bli less, egentligen.

körde runt på LSD & småpratade om vädret

Vad kan man säga?

Igårkväll såg vi på tv = Musikmaskinen (för vi ville se Ralf), Extra Extra! (för de flesta ville se hon-den-dära-bloggar'n bli knäckt. Jag ville dregla lite över Järven, också.), sen stod VH1 Classic på i bakgrunden.
Trocadero, godis. Lite chips.
Millan och Olivia bakade kladdkaka, Euroshoppers tresmaks-glass förtärdes till den.
Dirty Sörfors European Tour diskuterades igen, ja jävlar.
Hund bytte kanske namn... jag vet alltså inte om det är officiellt ännu; men FSA skulle deras nya förkortning vara, i sådana fall. Vi hade ganska roligt åt det hela, och jag försökte även rita någon form av logga, det gick väl som det gick. 
Mest satt vi 9 pers runt Antons köksbord och pratade strunt, som vanligt. Det är fint.

Vad kan man säga, jag har väldigt bra/fina vänner.

for those who love to live

Tog bilder till gymnasiekatalogen förut idag, jag och Hampus blev tilldelade Estet Musik. Sagt och gjort, jag ringde onkel Tom, kollade ifall det var ok att vi kom dit - vilket det var. Fotade honom och två klasskompisar när de satt och spelade, helt enkelt. Sen ringde Hampus till Leonard, så gick vi kunde gå ner och fota honom och Alle när de spelade dragspel, jävligt bra.



Jaja, tog tvåbussen hem, lediga mamma fick komma och hämta i Viforsen. Millan, Madde och Emma fick även skjuts till respektive hem. Väl hemma hade jag fått post och oh, så nöjd jag blev. Hårt kuvert från rockfoto.nu, innehållandes en hästpojke-på-Storsjöyran på fotopapper i A4. Den låg i världens största bevis/knarkpåse, tror jag.
 Där var också ett litet paket från hotstuff.se, med två pins och två 7".
Jag är som sagt nöjd.

a thing i can't remember but i know it anyhow

Ska alldeles strax gå och hjälpa maman laga middagsmat, idag hade jag skrivit "Leverbiff, pärer* + gräddsås" på matlistan. Var väldigt länge sen vi gjorde/åt det sist, så det kan bli/vara skadat äckligt, eller kalasgott. Återstår att se helt enkelt.

(Kul tanke om fan mail har utarbetats i min hjärna. Får se om jag vågar genomföra det hela.)

2/10 - Magnus Betnér?
10/10 - Fylla år. (!! ja)
15/11 - Håkan @ Stadshuset, tack.
24/12 - Julafton, haha. Jag kommer inte på mer att gå och vänta på.


*potatis, om du mot förmodan inte fattade det.

du verkar fixa det här så bra

Jävla bra start på Matematik B det här, känner jag.
Eller, bra start på skolveckan i största allmänhet. Missade bussen, fick skoskav mer svidande än ett "nej" på en lågstadie-Får-jag-chans-på-dig?-lapp, promenerade till slut kvidande till mammas jobb där jag spenderade några timmar. Vi åkte hem på hennes lunch också, hade fått post a.k.a 70:- av Malin för tröjor jag skickat henne. Satt fint, men beställda skivor o div. skulle sitta lite finare. (Baby, I'm anticipating.)

this is the modern way

Egentligen borde jag ta vara på solljuset, gå ut och fota med andra ord. Fast det känns så ovärt att göra själv, i alla fall i Matfors. Hade jag varit i Sörfors hade det nog bara varit skönt.

ölandstok

excellent choice

Ikväll blir det (hyfsat) lugn hemmakväll, pappas kusin Richard skulle komma, Sing-A-Long och Retro-spelande står på schemat. Blir nog chips och Trocadero också, fanns visst inget godis. Jag drömde att jag åt jättemycket godis inatt, nästan så jag hade dåligt samvete och mådde illa-mycket när jag vaknade. Jag tror jag var med Millan.

Faderkakan satte f.ö. in pengar på mitt konto förut: så snart kan jag förvänta mig att The Queen's Corner 7", Shane MacGowan 7", Bad Cash Quartet-pin och en Timo Räisänen-pin ska dimpa ner i en brevlåda nära mig.

leave me here

Kul att jag sitter med cirkus.. 124,1:- på kontot, och vill göra av med
Subtotal: 122.00
Shipping 4 pieces: 25.00
Total: 147
kronor på två fina singlar och två lika fina pins.

hotstuff.se
Damn you. Får nog be förälder sätta in en hundring på kontot senare [idag].

you look good in blue

Om jag skulle ha nån sorts veckans/dagens babe tar Debbie Harry & Clem Burke (Blondie) lätt tatt hem priset idag, råkade hitta denna bilden på google bildsök. Jo jag tackar jag!
deborah & clement

"I will not say do not weep,

..for not all tears are an evil." - Gandalf

they breathe much more than i do

Kul att gå i skolan 10.10 till 16.20 för att ha ungefär sammanlagt... 3½ timmar hål, lunch 1 h 10 min inräknat. Det mest pissade är att de knappt var i närheten av varandra, hade kanske kännts bättre att ha tre och en halv timma i sträck, istället för uppdelat på 1½ respektive 2 timmar, vad vet jag.
Nog om skolan, it dampens my spirits. Idag var det till och med soligt, kinaskor på. Satt ute med Jessica och Angelica, filosoferade om livsviktiga ting såsom hur fan betalar man räkningar?, "vissa personer", dåliga scheman, godness knows what (betyder ungefär att jag inte lade det på minnet).
Fast nu tror jag det regnar igen. Det är helt ok, det passar min sinnesstämning, dock inte mina skor. De har gått sönder, inte tyget eller så, nej, sulan har pajat. Surt. Faderkakan tyckte dock att det var märkligt att skor inte stod med på min önskelista jag skrev ut igårkväll. Jag fyller ju ändå år om 1 månad och.. 6 dagar. (iPod Nano, Hästpojken-väska, div. CD's stod däremot med.) Vet inte, får väl vänta på studiebidraget eller nåt. Vita Converse är fint, men kanske lite opraktiskt i kombination med regn? Fast, att gå omkring i helt shiny sådana ser knäppt ut. Oh well, det löser sig nog!

you can take the world and that's OK,
you can take the world cause that's your way
-
you can leave me behind and that's OK

YOU tease the wild autumn


Stiligare får man leta jävla länge efter.

Kanske borde börja med någon form av dagens man här på bloggen, haha.
Eller veckans babe, det skulle vara nåt.

do you care about tenderness?

Idag låg ett paket i brevlådan, innehållandes kanske 5 st Lilla röda traktorn-dvd:er (till Tim, fast jag tror nästan faderkakan vill se dem mer), Eat To the Beat och Parallel Lines med Blondie (till kakan), och så Hope There is a Morning After This med Spring In Paris till mig. Yum-yum säger jag bara.


Stod det inget om på ginzas hemsida, men jag klagar då rakt inte!

she was a superstar

Det är nästan lite sinnessjukt att ett gitarrljud kan vara så hjärtskärande underbart så det får en att nästan vilja gråta av fin uppgivenhet.

Snart måste jag gå och lägga mig, ska in till skolan = stan för att ha naturfoto (..10 pts till den som hittar logiken i det, liksom!) med 9-bussen så lite sömn behöver jag nog.
Fan, jag börjar bli skoltrött innan vi knappt har kommit igång med lektioner. Jag sitter hellre hemma med iTunes, CS2 och ensamhet.
Känns inte som att jag orkar med människor i största allmänhet just nu.

you said you needed time - you had time




(Mina bilder så copyright I guess.) Nu skall jag micra lite risgrynsgröt.

RSS 2.0