friday i'm in love... eh.

Under dagens fototid var det delredovisning som gällde för mode/reklam-projektet, d.v.s. a) informera Svanthe om hur man ligger till, b) lyssna på hur mycket bättre alla andra ligger till, och på så vis bli 1. stressad och få 2. smärre prestationsångest. Sånt är livet.
Efter det blev jag kvar till tolv-halv ett nån gång och redigerade lite bilder. Kommit fram till att bilder som jag tog på faster och hennes kille i januari är lättare att använda än att ta helt nya och stressa med modell, kläder osv. Med tanke på att Anna & Jonas ändå ville att jag skulle fota dem med 60-talstema passar ju de bilderna ypperligt till just den delen.

a & j Då har jag alltså kvar följande plåtningar att genomföra:
* High key - hade tänkt låna Sanne som modell, och göra någon form av pastisch/parafras på Aladdin Sane-omslaget av fina Bowie. Mental note: Fixa smink. Bokat studion nästa fredag.

* 80's - Maria skall slava som modell, och få väldigt stort (krusat) hår, så mycket vet jag. Klämmer kanske in det på fredag i studion, eller så plåtar jag utomhus. Lär bli en utmaning att göra en snygg bild av det i vilket fall som helst, eftersom jag tycker att (det mesta) 80-talsmodet var det fulaste.  Får se hur det går!

* Accessoar - inget riktigt hum om vad jag skall välja för något, men jag tror det lutar mot nåt halsband eller så. Kanske tar med och fixar när jag ändå bokat studion, isåfall. Jag är dålig på att vara tjej, kommer inte på någon accessoar överhuvudtaget, känns det som. Pins, räknas det..? Eller kanske patches? Tål att funderas på, antar jag.

* Framtid - noll idéer whatsoever, men Angelica (kusin) har lovat att ställa upp som modell. Blir nog outdoor shoot isåfall, eftersom studion är i princip fullbokad p.g.a. hela klassen har samma uppgift. Träffar henne imorgon [nu är klockan över 12, så senare idag då..], ska se ifall vi kan komma fram till något.

Annars har det inte hänt så mycket, här hemma har det åkt fram julsaker, såsom elljusstakar, Stilla natt-kyrka, röda gardiner... och så vidare. Nya Sonic hade kommit, det var fint.
snö   sonic   elljusstake

"Du satt aldrig still men du skrattade mycket…

 minns du det?"

Kanske har jag på senare år förvandlats till en enda stor softspot, men detta får i alla fall mina tårkanaler att översvämma, lite. Det är så fint, bara.

men det är nåt som skaver inom mig

Slås av insikten att om 10-15 år lär jag med all säkerhet vara en s.k. melankolisk (trasig/tragisk) konstnärssjäl som lever på existens minimum och att göra ingenting, som ser sina vänner komma någonvart och klara sig bra här i världen. 

Detta på grund av mina förmågor att verkligen inte göra någonting produktivt av vikt, att skjuta upp allting till sista sekunden, att avfärda allt som inte verkar tillräckligt bra, underhållande eller fascinerande (alltså borde jag, rent tekniskt, avfärda mig själv när jag slås av denna insikt. Det gör jag kanske, vem vet.), att inte bry mig, helt enkelt. Kanske är jag för omedgörlig. Någon sa "men Ellinor Du är så JÄVLA negativ. Hela tiden." till mig, någon som känner mig och som förmodligen har väldigt rätt i uttalandet. 

Det är inte meningen att man skall veta vid 17 års ålder vad man vill göra, va? Annars är jag borttappad. Jag har inga intressen, att med upprymd salighet studsa runt och skriksjunga på konserter är inget man kan.. komma nånstans med, såvida man inte står uppe på scenen och gör det. Det gör jag givetvis inte.
Gymnasieutbildningen jag går heter i och för sig hantverk foto, vilket (nog) betyder att jag tycker om att plåta. Det räknas antagligen som ett intresse, förutom att jag det senaste.. jag vet inte hur länge, men drar jag till med "halvåret" överdriver jag troligen inte, har jag känt mig ovanligt fantasilös och inte alls särskilt inspirerad. Som att jag fotar mest bara för för fotandets skull, för att fylla ut tid. Kan hända att mina bilder är ointressanta och/eller tröttsamma, vilket i själva verket bara är logiskt med tanke på att det är ungefär som jag känner mig. Lite uppskattning, jag vet inte vad jag behöver

Jag tror jag tänker för mycket, också.


Min blogg har blivit nedstämmande. Jag har ont i käkarna.

what’s in store for me

in the direction i don't take?

198

Slösade lite viktiga pengar idag, dels på tröjan där, dels på (välbehövda) vinterskor. Och så en 2-pack strumpbyxor, men det är inte så jävla intressant. Det är det förmodligen inte med tröjan och låtsas-uggsen jag köpte (för 599:- varav paps stod för 300. Väldigt snällt.), heller. Skorna är otroligt fula egentligen, plus att halva stan redan vandrar runt i exakt likadana, men så är de också varma vilket uppskattas i vintercelsius. Det positiva väger liksom upp det hela, även om man ser ut att gå omkring i en innerstövel, men what the heck.
Tröjan är ganska så mysig, H&M hela vägen. Vilket alltså betyder att själva skjort-delen är fastsydd \ dubbeltröjan är ett fusk. De små silver- & guldglittrande tygmärkena funderar jag skarpt på att sprätta bort, eller täcka med pins/andra tygmärken. Återstår att se. Jag är ovan vid att ha krage också, känner mig på något vis prästlik.

Jag har inte haft jeans på mig på över 2 veckor, tror jag. Trivia.

Faderskapet, Tim och jag åkte till Alf (en av pappas två farbröder) och Anette på fika förut, jag lämnade även igen en Thin Lizzy-, en Joy Div- och en Factory-box jag lånat av honom för.. jättelänge sen. Ett år kanske, lite mer. När vi åkte hem en timma senare fann jag mig själv sittandes med en Born To Run 30th Anniversary Edition-box i näven. Score.

but still, what do i know?

Tisdag kväll-onsdag natt: bara hängt på yoooutube och kikat på Never Mind the Buzzcocks, både nya och gamla avsnitt. Synd att konceptet aldrig skulle gå hem i här, eftersom svenska tvtittare (uppenbarligen) anser att saker som Idol, Så ska det låta, Musikmaskinen och, typ.. Singalong är riktigt skön musikunderhållning i tävlingsformat för b-kändisar/musiker. Det är det inte.
Fast förmodligen skulle den sortens humor inte gå hem hos den stora massan ("ha-ha"), man får ju inte skämta om [se: "totaldissa"] folkkära artister/kändisar. Svensson verkar inte ha någon känsla för sarkasm. Där kan vi snacka haha


"- The power of Christ compells you..!" - Kelly Rowland
"- ....I'm a jeeew" - Simon Amstell, som f.ö. är min hjälte (en av många...).

Förutom NMTB händer inte mycket. Fastän det borde göra det, t.ex. borde jag ta tag i det där modefoto-projektet igen. Jag fastnade lite när jag plåtat 30-talsbilden, märker jag nu i efterhand. Det finaste är nog att jag inte ens har några idéer till framtidsbilden, ej heller till accessoar-, inte vad jag vet i alla fall. Uppslag? Wäh.
Naturkunskapprovet (energi) borde jag väl egentligen plugga till, infaller lektion#1, torsdag. Till saken hör att jag missat cirkus 33% av genomgångarna vi haft i avsnittet. Great.
Matematik B och jag is no more, fast jag hann aldrig prata med administratör-Louisa idag om att hon skall stryka det ur min kursplan(?), eftersom jag hade en buss att fånga. Men jag bad Helin hälsa till läraren att jag gjort slut, i alla fall. Känns skönt att slippa den ogiltliga frånvaron. Dock kommer framtida eventuella arbetsgivare säkerligen se mig som något av en idiot de inte vill ha, om man skall tro vad "alla" säger/verkar tro. Men det är fint med mig. Tror jag. För tillfället har jag ingen ork att bry mig med.

"Come on, Kaiser Bitch!"

Jag har även kommit på mig själv att skriva ner djupa saker och funderingar (ä.k.s. "poesi", men det låter så låtsassvårt när man uttrycker det så) på min ipod, med anteckningsfunktionen. Du måste älska touch alltså.

"[...] - Anyone can do that - I've got fact based jokes!"
"- Don't.. make me cut the stuffing out of your pillow.."
"- ..with a pair of sicssors, made of glitter?"
"- No.. of a motorbike, made of jealousy."

God natt.

(2007-11-15, 19:16)

intro vers bridge refräng stick handklapp
solo höjning refräng fade out-refräng

men jag har fastnat
nånstans på solo

- jag är visst fortfarande fast i min egen värld.

i know you're telling me lies

Saknad är en ganska märklig sak jag själv inte tänker på förrän någon annan påpekar det. Då blir jag nästan avundsjuk och vill också sakna. Någon egen, liksom. Fast jag antar att jag går runt och saknar konstant, det är så himla mycket som fattas mig.

varför måste vi såra varandra?
nåt säger mig att du blir borta
en lång, lång tid

& som ett outtalat löfte,

så mycket starkare än ord.
 

arnold
 ute Vet inte om jag har något att skriva, skall till Oskar senare och se på film tillsammans med de vanliga (antar jag).
..det känns fint att kunna säga "de vanliga" om sina vänner. Även om vi inte är med varandra exakt varje helg längre så vet man att de finns att falla tillbaka på, liksom. Eller något. Då behöver man inte vidga några sociala vyer heller, jag vet vad/vilka jag har och det nöjer jag mig med för de är väldigt bra.
Arnold ((bilden,) en av mina två katter) är också väldigt bra. Fastän han släpper jättemycket hår på alla möbler, som sedan sätter sig på mina kläder. Men han är nog gosigast i Sverige, skulle jag tro, vilket uppskattas.

Som sagt har jag ingenting speciellt att skriva, nu ska jag göra middag (mamma är hos sin syster och tapetserar). Det finns avokado, alltid en bra start. Ciao.

it's not the little boys fault!

Åh, vad jag är trött.

Inledde dagen med att sova för länge, och att i något väldigt trött/förvirrat tillstånd ställa fram väckarklockan en timma. Klev ur sängen 08.47, klädde på mig, borstade tänderna, drog en kam genom håret, skor+halsduk+jacka på, sen ut till bussen. Bussen i sin tur skall gå 08.50, men eftersom det var halt var den försenad, och kom typ 56 istället. Tur för mig. Jag hann upp ur sängen och ner till bussen, på nio minuter.

I och för sig får jag skylla mig själv, då jag låg uppe och kollade på Silver inatt. Först Les Filles ne savent pas nager (helt ok), och efter den The Heart is Deceitful Above All Things som kan ha varit den mest jobbiga film jag någonsin sett, rent psykiskt. Lite som American History X ungefär, en av mina favoritfilmer - så med "jobbig" menar jag inte dålig. Frustrerande om något, och ganska hjärtskärande. Någon hade skrivit i en kommentar på imdb "[...] so if you're having a bad day you might end up on the brink of suicide after viewing this sordid tale." vilket nog stämmer rätt bra.


"We follow Jeremiah as he is bounced between his foster parents, his fundamentalist grandparents and a vagabond existance on the road with his young mother Sarah, passing through endless drug dens, shotgun shacks, fleapit motels and strip joints populated by low-lives, predators, junkies and criminals."


Se den. Inte för att den var bra (vilket den i och för sig var), utan för att alla borde se den. Och så var den baserad på en bok med samma namn, som i sin tur ska vara lite semibaserad på verkliga händelser.



       Engelskt uppslagsord

               disturbing

       Svensk översättning

              oroande, upprörande, rubbande, förvirrande, oredavållande, oordningbringande



Åh, vad jag är trött.

"is there anybody here with any irish in them?

...
is there any of the girls who'd like a little more irish in them..?"

När man lyssnar igenom Live And Dangerous påminns man jävligt snabbt om varför Thin Lizzy är "världens, genom tiderna, bästa rockband" (för att citera min pappas andra farbror, Alf. Han är även ett väldigt stort Joy Div/New Order-fan. Det är roligt).
För Philo var bäst. För Gorham/Robbo var fetaste (som i bästa) gitarrgudarna tillsammans. För Brian spelar trummor som ingen annan. Hejdå.

Classical.

dörrar som smäller, barnskrik som ekar

Idag har jag inte gjort något, pillat med skivor och iPod bara.
dagens

LUX011 Franke - Skinnad

Känns bra. Nu väntar jag på den, att Samtidigt Som ska släppa debutalbum, massa annat också antar jag men mest det. Nu vet ni.

franke



Uppdejt: Var in till min granne (pappas farbror) Åke och lånade några skivor nyss. Kan lika gärna skriva ner dem här, tänkte jag.
The Arcade Fire [EP] + Funeral, The Stone Roses + Second Coming, Bossanova + Doolittle med Pixies, Nebraska - Bruce Springsteen, The Plan, Gold Mother - James, Ocean Rain - Echo & The Bunnymen, och så Who Will Buy (These Wonderful Evils) vol. I & III. 

and i'm dancing in the moonlight

[uppdaterar]

I lördags var det 40-årsfest för min farbror Jörgen. Det var trevligt trevligt, smörgåstårtan var skadat god och kladdkakan (farmor gjort) var superb.
Musiktävligen vann mitt och kusin Angelicas lag, bestående av oss, farmor, farmors syster, Jörgen & pappas kusin Rickard. Vi hade det finaste lagnamnet också; Hästflickan + den lille fyllehund.
Förutom musiktävling och äta blev det ganska mycket dans, och ganska mycket skoj. Trevlig kväll/natt (kom hem med taxi halv fem), med andra ord!

40-åringen farbror + far nejmen dans dans dans

oh, i'll follow your lead

Plåtningen förut idag gick bra ändå, till och med [den lagomt virrige] läraren fattade att det var 60-tal jag skulle representera. Angelica var en väldigt bra representant för 30-talet åt mig också. Från halv 12 till klockan tre var vi i svarta studion, och alla bilder ligger på hennes kamera så jag får väl dem nån gång.

När jag kom hem fann jag något väldigt trevligt i vår brevlåda. Ett mjukt paket från merchworld, inget mindre än ett stycke Caligula t-shirt och pin. Vackert.

Stort grattis till mamma också (som inte läser min blogg, men tanken räknas) eftersom hon fyller 41 idag. Runt femtiden följde jag med farmor tillbaka till stan, hon skulle köpa 40-årspresent till min farbror. Själv köpte jag Håkan H-biljett för 345 kr = jösses, en Till mamma-bok (typ fina djurbilder och tänkvärda/roande ord om mödrar), och en julklapp (!) till Robin när jag ändå kände att pengarna försvann.

Väl hemma igen var mormor, morfar, kusiner William 5 år och Anton 3 år där, middag: tjälknöl & potatisgratäng. Födelsedagsfika blev bullar och pinocchiotårta, till det Trocadero/kaffe för de tråkiga. Hoho.

Tvn stod även på i periferin eftersom W & A tidigare sett på Toon Disney, jag zappade över till Star! och vad ser jag, om inte... mina tre favoritbröder i hela världen.
Exakt, Hanson - i en Hollywood 411-intervju. Kombinationen barntjatter, vuxenprat och ingen text gjorde det hela lite svårt att uppfatta, men när de sedan spelade de finfina Follow Your Lead sa jag åt alla att hålla tyst.
Taylor är upplysningsvis extremt good looking i mustasch. Mamma trodde han var Johnny Depp först, när jag glatt utbrast "Nejmen! Titta vad jag hittade..." och sedan drömskt fastnade i teven med ett, förmodligen väldigt fånigt, leende på läpparna. Isåfall är Zac förresten lik Orlando Bloom i Pirates, samma frisyr liksom.

Hej och hå, ludentå. Tralala la la.


she bangs the drums

I brist på annat intressant att blogga om kan ta tillfället i akt och säga att tvkanalen Silver nog är min nya favorit. Fast jag har nog inte haft nån favorit sen förut, så det där med ny är väl diskutabelt. Men men. De visar bra filmer, helt enkelt.
filmer Exempelvis. Skitbra.
Igår blev jag visst medlem på film2home.se där man då bjöds på en gratis Hyr & Se direkt-film. Det var ju snällt, tyckte jag, och valde Prozac Nation med Christina Ricci. Den var muy bien (det fanns en tid då jag faktiskt läste spanska. Det känns jättelängesedan nu). Nu har jag lust att läsa boken den är baserad på.

snön faller tidigt i år

Jag var väldigt bra på att visa runt eventuellt framtida hantverk foto-elever, a.k.a 9:or. Hampus och Maria var också duktiga. Vi hade bara fått positiv kritik (det låter fel) på utvärderingarna.
Idag var det potatisbullar till lunch i matsalen, efter det tog jag 11.10-bussen med Maria, väl hemma här blev det fotorunda. Väldigt mycket frost.

one more takes the train

Idag, om cirkus en halvtimma om man ska vara exakt, är det min tur att lotsa runt nior här på skolan. Hur det går återstår att se, men jag kommer ha sällskap av Maria, Carolina och nån mer, så helt lost blir jag nog inte. Med min övertalningsförmåga kan jag nog dock skapa långa köer till intagningen här. "Haha."
Efter det skall jag planera lite till modefoto-uppgiften, har fått några ljusa idéer til 30/40-tal. På fredag ska jag även agera 60-talsmodell åt Angelica i svarta studion, kan nog bli ganska skoj. Tänkte även låna henne som modell, fast det vet hon inte om ännu själv. Får väl försöka muta med kakor, om inget annat fungerar.

you're busy wasting life

Nu har jag nog ätit för många Läkerol. För varje inandning bubblar det runt i min mage, alldeles vansinnigt mycket. Nästan så man blir lite rädd.
Dagens engelsklektion hade lite rädd-tema, om man ska gå lite smooth från det ena till det tredje. Den var inte direkt givande, men Angelica fick ur sig något väldigt käckt: "I don't want to be a socialfall."
När Maria och jag sedan skulle vandra iväg mot naturkunskapen möttes vi av Lotta och ett "turn around!" på halva vägen, eftersom lektionen tydligen var inställd. Shame. (Nej.)
Det har även varit nior på skolan idag, för att kolla ifall de vill spendera sina gymnasieår här från och med i höst. Så vi gick och lyssnade på vad Malte hade att säga till dem, istället. När de var färdiga tog vi Adam och 2 klassväninnor till honom (som även Maria känner, genom hästar antar jag) under våra beskyddande vingar (?) och gick till matsalen. Där serverades tacofisk. Jag säger då det. Efter den väldigt intressanta lunchen letade vi oss ner på stan där vi också stötte på Ida, så hon joinade oss. Allmänt vandrande, H&M, Hemköp, de små skulle tillbaka till Hedbergska och kolla fler program, Barista, Åhléns, buss hem.
Lugn, trevlig dag. Mindre givande att jag alltid hamnar här, framför skärmen, till slut.

ta en bättre titt

there were times when you were better off there were times you used to blush / all your school girl faints had no lack of hearts / boys that loved you i can see they still got marks / but is he still the one you wish for? is he still the one you see? all those midnight calls of sobbing babe are you sure he's the one you need? i can know he was your heaven 'cuz there's tears in every book / well he's got nothing on you and you got nothing on him so just take a better look at me / 'cuz there ain't no time for jokers when there's time to hold the best / i know memories seems so real when you're still stuck on your regrets / and i know he was your heaven and i know he's got you hooked but he's got nothing on you and you got nothing on him so just take a better look 'cuz he's got nothing on you and you got nothing on him so just take a better look / at me

mannen


what came first, the music or the misery?

skivställ

Det finaste är nog att jag betalat för större delen av innehållet i detta (dvs mitt) skivställ själv.
Där återfinns Joel Alme, Almedal, Aqua, BCQ, Band of Brothers, Bowie, BD, Cash, Clash, Dylan, Festival, GC, Hanson, Håkan, Her Majesty, Hästen, Imperiet, Jonas Game, Kaiser Chiefs, KSMB, LotR, Gary Moore, N.Y Dolls, Iggy, Smiths, Spice Girls, Spring in Paris, Timo, Lizzy, Wild Rover. Det var nog alla.
Namedropping är lamt, jag vet, men jag orkar inte gå och lägga mig.

come on, come on please shake me

Det är svårt att blogga när man inte sitter vid en dator. Därav få inlägg här senaste veckan. Inte för att jag nu när jag sitter vid en dator per automatik vet direkt vad jag skall skriva om, men ändå.
Imorgon har jag tre lektioner, 1 fototid (på valfri plats), 2 matte b (som jag med största säkerhet ändå ska hoppa av), 3 kultur- & stilhistoria.
Fototiden lär jag spendera i ett sovande tillstånd liggandes i min säng, vilket jag vet att jag inte borde göra med stundande mode-fotoprojekt framför mig.
Jag måste planera, övertala folk att modella åt mig, fixa fram tidstypiska kläder, komma på bra ställen att fota på, försöka verkligställa mina inre visioner med andra ord.
Jag tycker min självdiciplin på något sätt talar för sig själv här när "på valfri plats" omedelbart likställs med sömn. Shape:ar jag inte up snart kommer jag ha ig i det mesta. Fast för stunden känns det inte som att jag har lust att bry mig. Det finns andra det kan få gå bra för, jag är nog för lat för att riktigt åstadkomma något ordentligt här i världen.

kan det finnas ett slut på detta, åh

Jag skäms lite eftersom jag börjar känna mig som jag kan tänka mig att modebloggare(/bloggerskor?) känner sig. Modebloggig, med andra ord. Illa, men det beror nog mest på att nu när jag för en gångs skull råkar ha råd vet jag verkligen inte vad jag skall lägga slantarna på. Då blir det extra jobbigt när man hittar så snygga saker på internet, hmpf. 1 2 3+3
4 5 ..jösses.

oh, sit down

Upptäckte förut idag, när jag satt vid en skoldator, att de svarta väskorna/tygpåsarna från Hästens merch-sida inte längre finns. Vilket enklast kan förklaras med ett i högsta grad användbart ord: BAJS. De blå är iofs rätt flotta också, men inte lika som de svarta. Det kanske blir en blå, kanske en t-shirt istället. De med Caligula-trycket på ryggen är ruggigt stiliga. Fast jag är ärligt talat (man skall vara ärlig mot sig själv, det går bäst då) i större behov av en väska. Eller ett par byxor. Om det fanns Hästpojk-byxor skulle jag vara den första som köpte, förmodligen.

Öäeehh.... jag kom visst av mig lite här.

På bilddagboken verkar alla ha haft väldigt roligt på halloween. Jag jobbade, som sagt. På kvällen firade jag en bror i efterskott, en i förskott. Sen sov jag, tidigt. Det kändes ungefär lika lysande som det låter, någon dag i efterhand, såhär.

För det skulle ju va dans, dans, dans

..to the radio.

Skadat nog överväger jag på största allvar att beställa en klänning. För åttahundra spänn. Så jag står nog över. Men den är jättefin i vilket fall som helst. (De andra två också, för den delen.)

ni kommer få se er ungdom ruttna

Nu är jobbet avklarat, får 2000:- imorgon, sweet indeed. Just för tillfället är jag mitt uppe i att göra en beställning på ginza.se, bestående av Outcast, Cruel Town 2003, Underneath, För sent för Edelweiss 2008, ADHD 2007 (Digipack) och Off with their heads 2008. "Bonusprodukter För varje 500-kr du handlar för får Du köpa en av nedanstående DVD-filmer för endast 10 kr!" vilket man ju inte klagar över, så jag valde Fight Club (2-DVD) - alltså collector's edition med värsta förpackningen och allt? För en tia! Jag säger då det. Med frakt inräknat går kalaset på 623 kr, och nu orkar jag inte skriva mer. Det tar på krafterna att jobba, även om det var ett roligt jobb. Jag är som sagt mästare på kassaapparat.

s-valls idrottsmässa, fredagen

Jag kan konstatera några saker, såhär i retrospekt (hahaha, verkligen..).

Det är ganska roligt att stå i café/fik och ta beställningar/betalt.
Det är ganska smärtsamt att stå & gå upp, typ konstant, från 9 på morgonen till 7 på kvällen.
Jag är king på att slå in på kassaapparat. (För det mesta.)
Jag kan vara ganska trevlig mot människor jag inte känner om jag bara försöker. Och försöker gör jag gärna när jag får betalt för det. Så om själva uträkningen stämmer har jag tjänat ungefär 666,666666...etc. kronerz än så länge.
När jag kom hem, utmattad men rätt nöjd, möttes jag av släktingar, och två försenade födelsedags-kuvert à 200 resp. 300 sek. Och två trisslotter jag skrapade fram 50 och 25 vinstpengar på. Fingemang. 
...det nästan bästa med jobbet är nog ändå att vi får äta så mycket vi vill av sortimentet. Fett.

iTunes gör mig sällskap tillsammans med en näst intill obehaglig trötthet, och så finns en bild jag blir väldigt glad av. Ungefär så får jag lust att känna mig.
 fniss 

RSS 2.0